Pelit, pelit!

Suuren Internetin parhaat & varmasti 100% ilmaiset nettipelit

Pelien tekemisestä kiinnostuneet: Unity Learn Premium on nyt ilmainen 3 kuukautta

Auttaakseen tylsistyneitä ihmisiä kautta planeetan, ja saadakseen samassa syssyssä uusia pelejä, tarjoaa pelimoottori Unity virtuaalisen koulunsa, nimeltään Unity Learn Premium, oppitehtävät ilmaiseksi ensimmäiseltä kolmelta kuukaudelta. Tarjouksen voi hyödyntää yksinkertaisesti liittymällä osoitteessa learn.unity.com sijaitsevan nettisivun jäseneksi, ja sitten kirjautumalla sisälle.

Unity Learn on, kuten edellä mainittiin, virtuaalinen oppilaitos. Siellä on julkaistu roppakaupalla ohjeita, ja koko oppimisprosessia on pyritty pelillistämään (pelaaja, tai siis oppilas, voi nähdä esimerkiksi mitä tehtäviä hän on aikaisemmin suorittanut ja seurata omaa edistymistään Unityn parissa).

Jäsenet voivat löytää yksittäisten vaihe vaiheelta -ohjevideoiden lisäksi arvokkaita projektiesitelmiä. Niihin tutustumalla voi aloitteleva Unity-pelien tekijä nähdä miten esimerkiksi valmis minipeli luodaan alusta loppuun esimerkiksi Windosille, mutta näiden kahden pääkategorian lisäksi on kolmaskin, ja luultavasti kaikkein arvokkain, sisältö: kurssit. Mainittakoon, että Unity Learnissa suosituimman sisällön joukkoon kuuluu mobiililaitteiden kosketusjärjestelmään tutustuminen, ja oman valikon/menun rakentaminen virtuaalitodellisuuspeliin tai -ohjelmaan. Toki suurta suosiota nauttivat, kuten odottaa voi, myös erilaiset räiskintäpelien tekemiseen liittyvät kurssit. Räiskintäpelien tekemisen voi teoriassa, tai oikeastaan käytännössä, oppia vain 30 minuutissa katsomalla FPS Microgame -nimisen tutoriaalin.

Kursseja on saatavilla täysin vasta alkajille, kuten myös jonkin verran Unityn kanssa aikaisemmin touhunneille, ja niitä on myös niin sanotuille Power Usereille, eli tämän nimenomaisen pelimoottorin kanssa aikaisemmin työskenneille oppilaille. Oppilas voi tutustua esimerkiksi Unityn käyttöliittymään tai katsoa miten oman rallipelin saa valmiiksi kun lähtöpisteenä on pelkkä tyhjä kangas, tai seurata puolen tunnin pituisella videolla kuinka Unreal Enginestä siirrytään Unity-moottorin pariin. Periaatteessa tällaisten oppitehtävien suorittamisen jälkeen on pelien tekijällä kyvyt luoda vaikkapa oma virtuaalitodellisuus- tai selainpohjainen peli, kuten esimerkiksi yksinkertainen hedelmäpeli hyödyntämällä esimerkiksi WebGL:ää. Ehkä joku on jo tehnytkin niin. Täällä on kokoelma rahapelisivustoja, joista käytännössä jokaisen valikoimassa on vähintään satoja hedelmäpelejä. Ehkä osa niistä on luotu Unityn avulla.

Kolmen kuukauden ilmaiskampanja on voimassa maalis-kesäkuussa 2020. Niille oppilaille, jotka olivat ennen COVID-19-pandemiaa ostaneet maksullisen jäsenyyden, tullaan kolme kuukautta hyvittämään. He saavat kolme ilmaista kuukauttaan kesäkuun jälkeen.

Jos olet vielä lukutuulella, tarjolla on napakka faktajuttu ohjelmoitavasta rahasta.